Setting issues golf mk4

Technical issues

Вопросы по установке. Монтаж, пайка, проводки...
Questions about the installation. Mounting, soldering, wiring ...
Ответить
Carrarmat
Сообщения: 16
Регистрация:
12 янв 2018, 15:51

 

Сообщение  29 июн 2021, 22:48

every time that i turn off my power supply the display lose all settings.

After that i changed,color,background,logo and so on

This happened on my bench test tool,this cluster is for a friend

Nobody knows why??

thanks
Аватара пользователя
autopilot
Сообщения: 1891
Регистрация:
28 дек 2017, 19:07
Откуда: Москва
Контакты:

 

Сообщение  30 июн 2021, 04:26

ColorMFA saves all settings before going into sleep mode. The main power supply should be present approximately 3-4 seconds after the ignition is turned off.
If the settings are not saved in the car -> incorrect connection of the power supply and ignition (swapped).
If the settings are not saved "on the bench" -> you must turn off ignition and wait some seconds before remove main power.
Добавьте данные об автомобиле в подпись (профиль -> подпись). Чтоб не спрашивать постоянно... :)
Please add info about your car to you signature (profile -> edit signature). To not ask every time... :)
Carrarmat
Сообщения: 16
Регистрация:
12 янв 2018, 15:51

 

Сообщение  30 июн 2021, 08:21

I waited 30 seconds.

When i turn off the Power supply i lose all settings.

When i switch off from the tool on bench test the settings are saved.

I checked 1- 23 Wires connections and are made correctly
Последний раз редактировалось Carrarmat 30 июн 2021, 09:01, всего редактировалось 2 раза.
Аватара пользователя
autopilot
Сообщения: 1891
Регистрация:
28 дек 2017, 19:07
Откуда: Москва
Контакты:

 

Сообщение  30 июн 2021, 08:40

I wrote above how it works. And of course nothing will be saved as long as there is activity on the CAN-buses (it is impossible to switch to sleep mode).
from the tool in benché test
I do not know what is the "tool in benché test"...
Добавьте данные об автомобиле в подпись (профиль -> подпись). Чтоб не спрашивать постоянно... :)
Please add info about your car to you signature (profile -> edit signature). To not ask every time... :)
Carrarmat
Сообщения: 16
Регистрация:
12 янв 2018, 15:51

 

Сообщение  30 июн 2021, 08:48

I got 2 display

1- the First One works

2-the second One doesnt work

Which can bus are you talking??

The second display Is defected in my opinion
Аватара пользователя
autopilot
Сообщения: 1891
Регистрация:
28 дек 2017, 19:07
Откуда: Москва
Контакты:

 

Сообщение  30 июн 2021, 09:17

1. Testing in the car
- install cluster to car
- turn ignition on
- change any settings
- turn ignition off
- close the car via remote or key
- wait ~30-40sec (time to going car in to sleep mode)
- open car
- disconnect cluster or remove cluster fuse
- connect cluster back
- turn ignition on
- check all settings

2. Testing on the bench
- connect ONLY power, ignition and key wires to cluster
- power up cluster (power + ignition)
- change any setings
- disconnect ONLY ignition
- wait 5-10 sec
- disconnect power
- connect power again (power + ignition) and check all settings


Alternate check on car or bench: change any settings and after this change language to any other and return language back. Disconnect/connect again power and check settings.
Добавьте данные об автомобиле в подпись (профиль -> подпись). Чтоб не спрашивать постоянно... :)
Please add info about your car to you signature (profile -> edit signature). To not ask every time... :)
Carrarmat
Сообщения: 16
Регистрация:
12 янв 2018, 15:51

 

Сообщение  30 июн 2021, 09:43

I ll try later, i cant test in the car,only bench test.
I completed the full installation,the display Is fitted and all wires are connected


Thanks for the moment
19Ariel86
Сообщения: 5
Регистрация:
28 янв 2020, 18:04

 

Сообщение  03 июл 2021, 23:12

Hi. I have exactly the same problem which user Carramat.

I don't have car picture when open the car doors when ignition is off, when is on small green card blinkinkg and showing which door is open.

My cluster remember only language changing.

I try to do Yours (Autopilot) solutions but doesn't work.
molodoi-90
Сообщения: 14
Регистрация:
27 фев 2020, 11:43
Откуда: Гусь-Хрустальный
Контакты:

 

Сообщение  04 июл 2021, 12:18

Такая же проблема как и у человека выше. При открывании утром авто и при открытой двери нет индикации на экране. Замечено на новой 36 прошивке. на 33 не было такого
Volkswagen Bora AZJ 2.0 2002 год
Аватара пользователя
autopilot
Сообщения: 1891
Регистрация:
28 дек 2017, 19:07
Откуда: Москва
Контакты:

 

Сообщение  04 июл 2021, 20:54

I don't have car picture when open the car doors when ignition is off, when is on small green card blinkinkg and showing which door is open.
What car is ColorMFA installed in?
Такая же проблема как и у человека выше. При открывании утром авто и при открытой двери нет индикации на экране. Замечено на новой 36 прошивке. на 33 не было такого
С 33 на 36 никаких изменений в этом направлении не было. Может не ту прошивку залили ? Что пишет в верхнем правом углу на экране Служебные->Прошивка ?
Добавьте данные об автомобиле в подпись (профиль -> подпись). Чтоб не спрашивать постоянно... :)
Please add info about your car to you signature (profile -> edit signature). To not ask every time... :)
19Ariel86
Сообщения: 5
Регистрация:
28 янв 2020, 18:04

 

Сообщение  04 июл 2021, 23:02

My car is golf 4 2003 1,9 TDI, cluster which was before fitting ColorMFA was vdo immo3 full fis.
Tooday i update firmware to "_b5fs_flash_v2.9.4b34.rar" and nothing change.
Аватара пользователя
autopilot
Сообщения: 1891
Регистрация:
28 дек 2017, 19:07
Откуда: Москва
Контакты:

 

Сообщение  05 июл 2021, 13:20

This vehicle should display open doors with the ignition off.
If the doors are not displayed and the configuration is not saved, then you have reversed the power and ignition wires.
Check the connection and fix it.
Добавьте данные об автомобиле в подпись (профиль -> подпись). Чтоб не спрашивать постоянно... :)
Please add info about your car to you signature (profile -> edit signature). To not ask every time... :)
19Ariel86
Сообщения: 5
Регистрация:
28 янв 2020, 18:04

 

Сообщение  05 июл 2021, 23:26

I change wires "ignition" and "+12" and everything working perfekt!!!
Sorry for stupid problem.
On the picture where is instruction for soldering where and which wire (+12, ignition, ground) should be, is not very good, because we don't know where is pin 1.

Anyway, Thankyou for solutions and HELP autopilot.
I Think is not my last colorMFA from Yours faktory:).
Regards!!!
molodoi-90
Сообщения: 14
Регистрация:
27 фев 2020, 11:43
Откуда: Гусь-Хрустальный
Контакты:

 

Сообщение  08 июл 2021, 18:31

Привет. Приборка фулл фис Изображение
Такая же проблема как и у человека выше. При открывании утром авто и при открытой двери нет индикации на экране. Замечено на новой 36 прошивке. на 33 не было такого
С 33 на 36 никаких изменений в этом направлении не было. Может не ту прошивку залили ? Что пишет в верхнем правом углу на экране Служебные->Прошивка ?
[/quote]
Вложения
Volkswagen Bora AZJ 2.0 2002 год
Аватара пользователя
autopilot
Сообщения: 1891
Регистрация:
28 дек 2017, 19:07
Откуда: Москва
Контакты:

 

Сообщение  12 июл 2021, 21:05

Вернитесь обратно на 33 и проверьте корректность работы.
Я постараюсь проверить прошивку.
Добавьте данные об автомобиле в подпись (профиль -> подпись). Чтоб не спрашивать постоянно... :)
Please add info about your car to you signature (profile -> edit signature). To not ask every time... :)
Carrarmat
Сообщения: 16
Регистрация:
12 янв 2018, 15:51

 

Сообщение  13 июл 2021, 21:28

autopilot писал(а):
30 июн 2021, 09:17
1. Testing in the car
- install cluster to car
- turn ignition on
- change any settings
- turn ignition off
- close the car via remote or key
- wait ~30-40sec (time to going car in to sleep mode)
- open car
- disconnect cluster or remove cluster fuse
- connect cluster back
- turn ignition on
- check all settings

2. Testing on the bench
- connect ONLY power, ignition and key wires to cluster
- power up cluster (power + ignition)
- change any setings
- disconnect ONLY ignition
- wait 5-10 sec
- disconnect power
- connect power again (power + ignition) and check all settings


Alternate check on car or bench: change any settings and after this change language to any other and return language back. Disconnect/connect again power and check settings.
2.

All the wires are connected and the display is already installed.

I changed the language and save the setting(italiano)

i invert also ignition and +12v wires but nothing is changed,it doenst save all the others settings.
autopilot писал(а):
30 июн 2021, 09:17
Alternate check on car or bench: change any settings and after this change language to any other and return language back. Disconnect/connect again power and check settings.

with alternate checks works,infact it saved all settings
Аватара пользователя
autopilot
Сообщения: 1891
Регистрация:
28 дек 2017, 19:07
Откуда: Москва
Контакты:

 

Сообщение  21 июл 2021, 19:08

All the wires are connected and the display is already installed.

I changed the language and save the setting(italiano)

i invert also ignition and +12v wires but nothing is changed,it doenst save all the others settings.
Do you check in the car or on the table?
If the ignition is off, does the screen show open doors?
How do you check (step by step)?
Добавьте данные об автомобиле в подпись (профиль -> подпись). Чтоб не спрашивать постоянно... :)
Please add info about your car to you signature (profile -> edit signature). To not ask every time... :)
Carrarmat
Сообщения: 16
Регистрация:
12 янв 2018, 15:51

 

Сообщение  21 июл 2021, 21:14

I told you ,only bench test ,i shipped today the cluster,so i Will inform you asap
Ответить