A4 B6 RNS-E OPS

Interface and features

Все вопросы о внешнем виде и функциях ColorMFA
All questions about the appearance and functions of ColorMFA
Ответить
ErvinB
Сообщения: 3
Регистрация:
01 окт 2020, 20:50

 

Сообщение  03 окт 2020, 13:17

I've read that the ColorMFA supports to translate between a OPS PDC and the RNS-E. Is that working in the Audi A4 B6? Of course with a PDC module from an A3 8P which supports the OPS.
Аватара пользователя
autopilot
Сообщения: 1773
Регистрация:
28 дек 2017, 19:07
Откуда: Москва
Контакты:

 

Сообщение  06 окт 2020, 20:32

ColoMFA supports translation between OPS PDC (Motor-CAN) and RNS-E (Info-CAN) by default.
It is also planned to add a gateway emulation (software) to use Camera / OPS PDC without adding external gateway.
Добавьте данные об автомобиле в подпись (профиль -> подпись). Чтоб не спрашивать постоянно... :)
Please add info about your car to you signature (profile -> edit signature). To not ask every time... :)
ErvinB
Сообщения: 3
Регистрация:
01 окт 2020, 20:50

 

Сообщение  12 окт 2020, 21:23

Would that be possible to pay for this code? Honestly I really like my OEM color screen. But I also would like to use the OPS. So if that would be possible, I would pay for the code.

Thanks
Аватара пользователя
autopilot
Сообщения: 1773
Регистрация:
28 дек 2017, 19:07
Откуда: Москва
Контакты:

 

Сообщение  12 окт 2020, 21:45

Is not commercial info.
Just translate messages:
- with ID: 0x497 and 0x6DA from motor-CAN to info-CAN
- with ID: 0x67A from info-CAN to motor-CAN

This is not full gateway emu (with camera support). Only for work A3 OPS + RNS-E.
Добавьте данные об автомобиле в подпись (профиль -> подпись). Чтоб не спрашивать постоянно... :)
Please add info about your car to you signature (profile -> edit signature). To not ask every time... :)
ErvinB
Сообщения: 3
Регистрация:
01 окт 2020, 20:50

 

Сообщение  01 ноя 2020, 19:46

Thank You for the information!
pety
Сообщения: 48
Регистрация:
09 апр 2020, 19:20

 

Сообщение  04 янв 2021, 20:25

Hi.
I have a problem with RNS-E. My colormfa is working correctly and in diagnostic in cluster i see all radio data and audio data in audio area is ok, but i need add code and vcds dont see radio or navigation. what is the problem? Is problem with cable or with cluster or with vcds? I must say that my radio is not turning on and off wit the key. I must press the power button everytime when i need turn on/off my radio. I think i must code it but vcds is not connect to radio. Factory radio was Symphony I and i change to RNS-E and now i have a problem with it. I have a new reduction cable symphonyI to rns-e so the wiring must be correct. Steerin wheel multifunction is working correctly. Anybody know what is the problem?

thx
Последний раз редактировалось pety 05 янв 2021, 22:28, всего редактировалось 1 раз.
Аватара пользователя
autopilot
Сообщения: 1773
Регистрация:
28 дек 2017, 19:07
Откуда: Москва
Контакты:

 

Сообщение  05 янв 2021, 01:29

Check ISO - Quadlock adapter wiring.
The K-Line wire must be properly connected.

Symphony ISO:
RNS-E Quadlock:
Добавьте данные об автомобиле в подпись (профиль -> подпись). Чтоб не спрашивать постоянно... :)
Please add info about your car to you signature (profile -> edit signature). To not ask every time... :)
pety
Сообщения: 48
Регистрация:
09 апр 2020, 19:20

 

Сообщение  05 янв 2021, 22:30

i check it and everything is ok. k-line too. maybe i must downgrade soft in radio and then connect vcds. i am out of my mind with it. maybe i sell the rns-e and buy android and maybe it will be ok...
Аватара пользователя
autopilot
Сообщения: 1773
Регистрация:
28 дек 2017, 19:07
Откуда: Москва
Контакты:

 

Сообщение  05 янв 2021, 22:56

You say that ColorMFA connected to RNS-E through diagnostics ... Take a photo of the first screen after connecting. Where there is information about the RNS-E number.
Добавьте данные об автомобиле в подпись (профиль -> подпись). Чтоб не спрашивать постоянно... :)
Please add info about your car to you signature (profile -> edit signature). To not ask every time... :)
pety
Сообщения: 48
Регистрация:
09 апр 2020, 19:20

 

Сообщение  05 янв 2021, 23:47

colormfa is connected to rns-e this is no problem.in menu in colormfa in diagnostic i see all data and can erase errors.its all ok, so i think the k-line must be ok. but with vcds soft i connect to all units but not to radio and navigation info. its write something like it is no instal in car or bad wiring or something like it. maybe is problem with cable.its not original ross-tech, its something form china i thing...

i do photo tomorrow.
pety
Сообщения: 48
Регистрация:
09 апр 2020, 19:20

 

Сообщение  06 янв 2021, 14:04

so i thing the coding is bad and i must code it for my car.but acces is denied by my vcds cable. i must find somebody wit ross-tech cable.
this is the info from colormfa

8P0035192
RNS-E High EU H56
0680

CODING: 0205113
WSC: 00792

TP20_KWP2000


so probably just recoding but i need someone with an origo cable.

or could it be recoded in another car? according to the encoding it goes for a3 and in that case if I put it in a3 so it is possible that vcds in a3 would also see it and it could be recoded to a4?
I have one a3 at my disposal so I'll try and see if it will be saved
Аватара пользователя
autopilot
Сообщения: 1773
Регистрация:
28 дек 2017, 19:07
Откуда: Москва
Контакты:

 

Сообщение  07 янв 2021, 02:24

What car do you have ? A4 ? B6 or B7 ?
What version of VCDS adapter are you using ? Blue or black cable ?
Try this: In hidden menu enable "Software -> CAN-bus -> Diag GW" and try connect via VCDS again.
Добавьте данные об автомобиле в подпись (профиль -> подпись). Чтоб не спрашивать постоянно... :)
Please add info about your car to you signature (profile -> edit signature). To not ask every time... :)
pety
Сообщения: 48
Регистрация:
09 апр 2020, 19:20

 

Сообщение  07 янв 2021, 02:42

A4 b6. black cable 12.12.
I try and let u know...
thx
Ответить